Προβολή ταινίας: 16 levers de soleil / 16 ηλιοβασιλέματα


Πληροφορίες / Info
Date: 3 Νοεμβρίου 2020
Date end: 3 Νοεμβρίου 2020
Περιγραφή / Details

Το διάστημα, ένας νέος κόσμος προς εξερεύνηση για τον Άνθρωπο. Μα για να επιτύχει, πρέπει πρώτα να εφεύρει τον τρόπο διαβίωσης σε αυτό το αφιλόξενο περιβάλλον.

Ποιες είναι οι προκλήσεις της ζωής στο διάστημα; Προκλήσεις πρακτικές όσο και συναισθηματικές. Ερωτήσεις που τίθενται σε όσους σχεδιάζουν τη διαστημική περιπέτεια.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Milano Design Film Festival Greece σας προτείνει να εξερευνήσετε τη θεματική αυτή κατά τη διάρκεια δυο βραδιών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ψηφιακού Νοεμβρίου.

Την πρώτη βραδιά, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, προβάλλεται η ταινία 16 levers de soleil / 16 ηλιοβασιλέματα, του Pierre-Emmanuel Le Goff (Γαλλία / 2018 / 117 min.)

Υπόθεση ταινίας:

Να πετάς στο διάστημα. Είναι το όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον Thomas Pesquet όταν απογειώθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. 450 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, κατά τη διάρκεια έξι μηνών οπού ο κόσμος δείχνει να πέφτει στο άγνωστο, ένας διάλογος γεννιέται ανάμεσα στον αστροναύτη και το οραματιστικό έργο του Saint Exupéry που έφερε μαζί του στο διαστημικό σταθμό.

Τη δεύτερη βραδιά, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί Στρογγυλή τράπεζα γύρω από τη θεματική «Σχεδιάζοντας την πρακτική και συναισθηματική ζωή στο διάστημα».

Καλεσμένοι:
Xavier De Kestelier, Architect, Technologist, Head of Design Technology & Innovation at Hassell Studio, Director of Smart geometry
Τατιάνα Κούπα, αρχιτέκτων, συν-ιδρύτρια Delta Architects
Laurence Devillers, καθηγήτρια Τεχνητής Νοημοσύνης στο LIMSI-CNRS
Γιώργος Λόρδος, υποψήφιος διδάκτωρ Department of Aeronautics and Astronautics, Massachusetts Institute of Technology
Αλέξανδρος Λόρδος, PhD Director, Centre for the Study of Life Skills and Resilience, Lecturer in Clinical Psychology and Licensed Clinical Psychologist, University of Cyprus

Συντονισμός:
Ιωάννης Δαγκλής, Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής (ΕΚΠΑ), Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, Διευθυντής του Γεροσταθοπούλειου Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Άννη Μαρκιτάνη, Διευθύντρια του Milano Design Film Festival Greece & Cyprus

Η συζήτηση θα αναμεταδοθεί ζωντανά από το Auditorium Theo Angelopoulos στα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου και του MDFF Greece, στα ελληνικά, στα γαλλικά και στα αγγλικά.

Η συζήτηση θα αναμεταδοθεί ζωντανά από το Auditorium Theo Angelopoulos, στα ελληνικά και στα γαλλικά στο ifg.gr και στα αγγλικά στη σελίδα Facebook του MDFF Greece.

Θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός θέσεων για το κοινό στο Auditorium.

Η προκράτηση θέσεων είναι υποχρεωτική.

NOW PLAYING TRACK
Beton7

Title

Artist

SHOW ON AIR

The tube

00:00 15:00

Beton7 Art Radio
Background