Sheltered Gardens: Σπονδυλωτή εκδήλωση αφιερωμένη στην ταυτότητα και το φύλο


Στα πλαίσια του εικαστικού project Sheltered Gardens, η PCAI διοργανώνει στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ΕΜΣΤ μια σπονδυλωτή εκδήλωση αφιερωμένη στις έννοιες του φύλου, της ταυτότητας και της ρευστότητας, την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου στις 7μμ. στο Screening Room-Mezzanine του ΕΜΣΤ.

Οι Linder, Chris Kraus, Φοίβη Γιαννίση, Κίκα Κυριακάκου, VASKOS (Βασίλης Νούλας & Κώστας Τζιμούλης) θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση μέσα από διαλέξεις, προβολές, αναγνώσεις, παρεμβάσεις και performances. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η ταινία του Αλέξη Μπίστικα “The Clearing” (1993), με πρωταγωνιστή τον Derek Jarman.

Η δίγλωσση έκδοση του Sheltered Gardens, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Futura, αποτελεί το επιστέγασμα του ομώνυμου υβριδικού, εικαστικής έρευνας και έκθεσης που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, στον Βοτανικό Κήπο Ι. & Α. Διομήδη, στην Αθήνα. Με τη συμμετοχή περισσότερων από 35 διεθνών καλλιτεχνών, συγγραφέων και περφόρμερ, το έργο, σε επιμέλεια της Κίκας Κυριακάκου, εμπνεύστηκε από το ποίημα του Χ.Δ. Sheltered Garden (1916) και ξεδιπλώθηκε μέσα από μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στον Βοτανικό Κήπο Διομήδη στην Αθήνα, που συμπληρώθηκε από μια σειρά περφόρμανς, μια διαδικτυακή, ψηφιακή έκθεση και μια δίγλωσση, περιορισμένης έκδοσης έκδοση.

Πρόσβαση: ΕΜΣΤ, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ΕΜΣΤ, Λεωφ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ), Αθήνα, 11743, Ελλάδα. Η πρόσβαση για άτομα με μειωμένη κινητικότητα γίνεται από την είσοδο επί της Λεωφόρου Συγγρού.

*Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας με εισιτήρια που θα διανέμονται στο Μουσείο μισή ώρα πριν από την εκδήλωση. Προτεινόμενη ώρα άφιξης 6.30μμ

Με την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ΕΜΣΤ

Το Sheltered Gardens στον Βοτανικό ΚήποςΔιομήδους & online

Το Sheltered Gardens είναι μια υβριδική, εικαστική έκθεση με τη συμμετοχή περισσότερων από 35 διεθνών καλλιτεχνών, συγγραφέων και ερμηνευτών. Εμπνευσμένο από το ποίημα του Ε.Δ. Sheltered Garden (1916) και πραγματοποιούμενο στον Βοτανικό Κήπο του Ι. & Α. Ν. Διομήδη, έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους βοτανικούς κήπους της Μεσογείου, το νέο πολυμεσικό πρόγραμμα του ΠΚΑΙ περιλαμβάνει πολυάριθμες νέες παραγγελίες και παραστάσεις. Το Sheltered Gardens, που εγκαινιάζεται στις 22 Σεπτεμβρίου, θα ξεδιπλωθεί μέσα από μια διαδικτυακή, ψηφιακή έκθεση που θα είναι διαθέσιμη στο pcai.gr, μια έκδοση περιορισμένης έκδοσης, μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης και μια σειρά παραστάσεων στο Βοτανικό Κήπο Διομήδη στην Αθήνα.


NOW PLAYING TRACK
Beton7

Title

Artist

SHOW ON AIR

The tube

23:00 24:00

Beton7 Art Radio
Background