Fruits, Unite! Μια πρωτοποριακή και “φρουτώδη” έκθεση εγκαινιάζει η γκαλερί Alibi τον Μάρτιο


Η γκαλερί Alibi ετοιμάζεται να υποδεχτεί την πρωτοποριακή έκθεση με τίτλο “Fruits, Unite!” στις 21 Μαρτίου 2024, με αντικείμενο ένα από τα πιο διάσημα φρούτα στην ιστορία του ανθρώπου: την μπανάνα. Τα έργα υπογράφουν οι Lotta Esko και Νάγια Μαγαλιού, συνοδεία κειμένου της Raita Merivirta.

Fruits, Unite! Σημαντικές πληροφορίες

Τοποθεσία: Γκαλερί Alibi, Σαρρή 12, Αθήνα 105 53
Έκθεση: Fruits, Unite! – Duo Έκθεση των Lotta Esko & Νάγια Μαγαλιού
Με ένα κείμενο της Raita Merivirta
Ημερομηνία: 21/03 – 30/04 2024 – Εγκαίνια: 21 Μαρτίου στις 19.00*

*Το κοινό είναι ευπρόσδεκτο στην εκδήλωση των εγκαινίων και καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης!

Πρόκειται για μια έκθεση που παρουσιάζει τα έργα των εικαστικών Lotta Esko (Ελσίνκι) και Νάγια Μαγαλιού (Αθήνα). Τα εν προκειμένω έργα παρουσιάζουν την Μπανάνα ως σύμβολο του ευρωπαϊκού οπτικού πολιτισμού, της ευρωπαϊκής διατροφικής κουλτούρας, καθώς και της αποικιακής ιστορίας.

Το «Fruits, Unite!» επαναλαμβάνει διάφορες αναπαραστάσεις της μπανάνας με ζωγραφικά, γλυπτικά, κειμενικά και ερευνητικά μέσα. Η μπανάνα χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την ανάλυση πολλών ιδεών που σχετίζονται με τη μακροχρόνια ιστορία της χρήσης τροπικών φρούτων ως σύμβολα υγείας, ευημερίας και χιούμορ καθώς και σεξουαλικών, έμφυλων και πολιτιστικών ταυτοτήτων.

Η Μαγαλιού, εκθέτει ζωγραφικά έργα μεγάλης κλίμακας, ακρυλικών σε χαρτόνι. Η Esko παρουσιάζει μεγάλης κλίμακας γλυπτά από αφρό στρωμάτων. Η συγγραφέας και ακαδημαϊκός Raita Merivirta συνεισφέρει με το κείμενό της «The Story of the Most Popular Fruit in the World: Banana» όπου συζητάει τη διαδικασία «εξευγένησησης» του τροπικού φρούτου και το πώς η μπανάνα έγινε ένα τόσο δημοφιλές και διεθνές εμπόρευμα.

Γκαλερί Alibi

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη-Παρασκευή 12.00-14.00 & 15.00-18.00
Σάββατο 12.00-18.00
Κυριακές & Δευτέρες κλειστά

Διεύθυνση: Σαρρή 12, Αθήνα 105 53
Social media: Facebook, Instagram

Η γκαλερί ευχαριστεί θερμά τη γραφίστρια Else Lagerspetz και τον Οργανισμό Taike (Κέντρο Προώθησης Τεχνών Φινλανδίας).

NOW PLAYING TRACK
Beton7

Title

Artist

SHOW ON AIR

The tube

00:00 15:00

Beton7 Art Radio
Background