IN POSSE…στο “Metaphor Athens”


Το Σάββατο 20/1/2024ώρα 9 το βράδυ, στο “Metaphor Athens” (Δορυλαίου 10 – Πλατεία Μαβίλη), ο συνθέτης και κιθαριστής Ανδρέας Γεωργίου και η σοπράνο Νάντια Μάντζαρη. 

Μια μουσική συνάντηση δυο σπουδαίων προσώπων της μουσικής, σε μια εκ βαθέων και “ex-nihilo” διερεύνηση και έκθεση των υπερβατικών διαστάσεων της τέχνης τους. Ο σουρεαλισμός υπήρξε πάντοτε το “κουτί της Πανδώρας”, μέσα από το οποίο οι καλλιτέχνες απελευθέρωναν τα δημιουργικά “δαιμόνιά” τους.

Προπώληση εισιτηρίων:

BeBop Records

Πανεπιστημίου 34, Αθήνα – τηλ. 211 42 46 653 & στο ταμείο του Metaphor Athens, την ημέρα της παράστασης.

Τιμή εισιτηρίου: 15€ Ώρα προσέλευσης: 20:30  Έναρξη: 21:00

Andreas Georgiou 

Composer and guitarist.

Ο συνθέτης και κιθαριστής Ανδρέας Γεωργίου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Άρχισε τις μουσικές του δραστηριότητες σε ηλικία 10 ετών με κλασσική κιθάρα και συνεχίζοντας αργότερα με κλασσικό πιάνο, κλασσική και σύγχρονη αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και τέλος σύνθεση με τον συνθέτη Δημήτριο Δραγατάκη στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Επίσης σπούδασε Βυζαντινή μουσική στο εθνικό μουσικό σχολείο του Σίμωνα Καρρά με τον πρωτοψάλτη Γεώργιο Ρεμούνδο στην Αθήνα.

Ο Γεωργίου μελέτησε διάφορα εθνομουσικολογικά ιδιώματα όπως αυτά της Αφρικής και Ινδίας, παίζοντας παραδοσιακά της όργανα: σιτάρ, σανάι, ταμπούρα, αφρικάνικη σάντσα, κρητική μαντούρα, πιθκιαύλι Κύπρου και μικρά κρουστά.

Το ενδιαφέρον του για την πολυρυθμικότητα της κιθάρας, τον οδήγησε στο να επινοήσει διάφορες πολύχορδες ακουστικές κιθάρες δεκατριών, δεκατεσσάρων, δεκαπέντε, δεκαέξι και δεκαεννέα χορδών, οι οποίες υλοποιήθηκαν από τον Έλληνα κατασκευαστή Λεωνίδα Βραχάτη.

Τo 2008, κατόπιν παραγγελίας του, κατασκευάζεται από τη γνωστή Γερμανίδα οργανοποιό Angela Waltner οκτάχορδη κλασσική κιθάρα, το μοντέλο της οποίας φέρει το όνομα του.

Επίσης μελετώντας μη συγκερασμένες κλίμακες, οδηγήθηκε στην κατασκευή άταστης ηλεκτρικής κιθάρας η οποία παράγει μια αιθέρια ποιότητα ήχου που είναι πολύ κοντά στη χροιά του παραδοσιακού κλαρίνου της Ηπείρου. Αυτό έγινε εφικτό με την αντιπαράθεση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Ο Γεωργίου έχει συνθέσει μουσική για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς και για θεατρικές παραστάσεις και χοροθέατρο.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 χρόνων, ο Γεωργίου έχει δώσει συναυλίες σε διάφορες χώρες όπως: Κύπρος, Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Ρωσία, Αργεντινή, Τσεχία και Ρουμάνια. Επίσης ήταν μέλος σε διάφορα Jazz και Ethnic συγκροτήματα όπως: SANSA QUARTERT, EAST-WEST WIND, SZABO SANDOR DUO, HEARMAE, EMBRYO, AEORA, TRIO KUTSUKUTA, TRIAS, A EUROPEAN STORY.

 Ο Γεωργίου έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σκηνής ανά τον κόσμο, όπως τον μπασίστα Eberhard Weber, τον πιανίστα Rainer Bruninghaus, τον σαξοφωνίστα Paul McCandless, την τραγουδίστρια Σαβίνα Γιαννάτου και τους περκασιονίστες Airto Moreira, Mark Walker και Ramesh Shotham.

Διδάσκει κιθάρα, Jazz αυτοσχεδιασμό και αρμονία στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών από το 1990.

 Δισκογραφία:

-SPATIAL TREMBLING (1987)

-HERMAE (1990)

-TALISMAN (1990)

-MODUS VIVENDI (1994)

-VANANDA (1998) 

-TRIAS (2000)

-ASATE (2003)

-FAMAGUSTA (2005)

-JUA NI JUU (2007)

-VIS FORMANDI (2014)

-TRIAS II (2019)

-ERECTUS TRIO (2019)

-ICARUS ASYLUM (2020)

-HYPOTHESIS IN BETWEEN (2022)

Nadia Mantzari

Soprano.

Η Νάντια Μάντζαρη γεννήθηκε στην Πάτρα. 

Είναι πτυχιούχος Ειδικού Αρμονίας, διπλωματούχος Πιάνου και διπλωματούχος Κλασσικού Τραγουδιού (τάξη Καχραμάνογλου Φώφης).

Είναι κάτοχος των dipABRSM και LRSM in Singing Performance (Assosiated Board of the Royal Schools of Music U.K.)

(τάξη Έφης Αδιλείνη)

Έχει μελετήσει επίσης Ορθοφωνία και Αναγεννησιακό τραγούδι.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με επαγγελματικά φωνητικά σύνολα σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Κίνα. 

Ως solist έχει συμμετάσχει σε συναυλίες αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής στην Πάτρα (Πολιτιστική Πρωτεύουσα), στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και στο Dansarte με το σχήμα αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής “Dalicholic experience” κ.ά.

Έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις Όπερες: 

“Η επιστροφή της Ελένης” (Θ. Μικρούτσικος), 

“Aida” (G. Verdi), 

“Thais” (J. Massenet),

“Maria Stuarda” (G. Donizeti),

“Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόνυ” (K. Weill), 

“Medea” (L. Cherubini), στην Επίδαυρο και στο έργο “Ορέστεια” του Ι. Ξενάκη στο Μονπελλιέ.

Από το 1998 – 2011 διδάσκει το μάθημα της Μονωδίας, της Ορθοφωνίας και του Πιάνου στο Αττικό Ωδείο Αθηνών.

Από το 1996 -2013 είναι μέλος της Χορωδίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας .

Το 2014 και 2015 οργάνωσε και δίδαξε σε Σεμινάρια Ορθοφωνίας και Φωνητικής στο “Θέατρο ACT”. 

Από το 2013 διδάσκει το μάθημα της Φωνητικής στην Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας καθώς επίσης και στο Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.


NOW PLAYING TRACK
Beton7

Title

Artist

SHOW ON AIR

The tube

00:00 15:00

Beton7 Art Radio
Background