Jazz on Tinos 2023 “Revelations”


Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού διοργανώνει για 14η χρονιά το Τζαζ Φεστιβάλ της Τήνου στις 25 – 26 – 27 Αυγούστου 2023.
Φέτος το πρόγραμμα απαρτίζεται από επιφανείς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες δίνοντας βήμα και σε νέους μουσικούς.
Το Jazz on Tinos Festival παίρνει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Μουσικά Σεμινάρια / Workshops και Masterclasses παραδίδονται από καλλιτέχνες και καθηγητές για πρώτη φορά στο νησί της Τήνου που συνδυάζει ιστορία, τέχνη, πολιτισμό και πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

Φεστιβάλ Jazz on Tinos –  Η ιστορία
Το Ι.ΤΗ.Π. έχοντας πραγματοποιήσει, ήδη από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις κλασσικής κυρίως μουσικής με μεγάλη ανταπόκριση στην Τήνο και τις Κυκλάδες αποφάσισε να θεσμοθετήσει ένα Φεστιβάλ Τζαζ θέλοντας να κάνει ευρύτερα γνωστό αυτό το είδος μουσικής  τόσο στους κατοίκους της Τήνου όσο και τους παραθεριστές του νησιού, των Κυκλάδων και, γενικότερα, της Ελλάδας.
Το Ι.ΤΗ.Π. ξεκίνησε το 2009 στο μέγαρό του στην Τήνο, το Φεστιβάλ μουσικής Τζαζ της Τήνου, το Tinos Jazz Festival, μετά από πρόταση του μουσικού Θωμά Αλβέρτη, το οποίο με τις προσπάθειες του προσωπικού του Ιδρύματος, μουσικών, εθελοντών, φίλων της Τζαζ και της Τήνου και φυσικά του καλλιτεχνικού του διευθυντή Γιώργου Κοντραφούρη και των συνεργατών του, μετετράπη γρήγορα σε θεσμό που για 14 χρόνια γεμίζει την Τήνο με Τζαζ μουσική το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.
Η επιτυχία του Φεστιβάλ, που το 2014 μετονομάστηκε σε «Jazz on Tinos», έγκειται στο ότι η Τζαζ είναι ένα είδος μουσικής με «απαιτητικούς» αλλά πιστούς φίλους και, αν και με περιορισμένο ακροατήριο αρχικά στην Τήνο, έχει βρει πλέον “λιμάνι” στο νησί, καθώς προσελκύει κάθε χρόνο ένα διεθνές κοινό για να απολαύσει σπουδαία μουσικά σχήματα της εγχώριας και διεθνούς σκηνής στο Μέγαρο του Ι.ΤΗ.Π.

14-o Jazz on Tinos 2023 – Revelations / Αποκαλύψεις
Τη χρονιά που η Τήνος εορτάζει την επέτειο των 200 ετών από την εύρεση της Ι. Εικόνας της Μεγαλόχαρης, μέσα από τη γη της Τήνου, το Φεστιβάλ εγκαινιάζει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με την Τζαζ και αποκάλυψης νέων ταλέντων.


NOW PLAYING TRACK
Beton7

Title

Artist

SHOW ON AIR

Happens

15:00 16:00

Beton7 Art Radio
Background