Η Luminous Eye φιλοξενεί την Έκθεση φωτογραφίας της Ελένης Παρίδη με τίτλο ‘’Δόνηση’’


Πληροφορίες / Info
Date: 8 Οκτωβρίου 2021
Date end: 31 Οκτωβρίου 2021
Περιγραφή / Details

 

Μία διαδραστική εμπειρία ανάμεσα σε φωτογραφίες, μουσικές αλληλουχίες και το προσωπικό βλέμμα του κάθε θεατή.

Η φωτογραφία, όπως είπε για την τέχνη ο Ιάπωνας δραματικός Chikamatsu Monzaemon, βρίσκεται στο λεπτό όριο μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού, του αληθινού και του εικονικού. Έτσι μας βοηθά να «βλέπουμε» ότι αφήνουμε να κρύβεται από εμάς.

Με αφορμή την έννοια του περιορισμού η δημιουργός επιχειρεί έναν επαναπροσδιορισμό της σχέσης με το χώρο και τον χρόνο εστιάζοντας στις απεριόριστες διαστάσεις που αποκτά το βλέμμα όταν στρέφεται εσωτερικά. Το αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας μεταβιβάζεται σε ένα σύνολο από 42 φωτογραφίες που αποτυπώνουν όψεις από τις επιφάνειες και τους εσωτερικούς κόσμους Χαλαζιακών πετρωμάτων.

Οι Φωτογραφίες της ‘’Δόνησης’’ στον κάθε θεατή “αφηγούνται“ και κάτι διαφορετικό προσκαλώντας ενεργά τη συμμετοχή του. Μια νέα πληροφορία καθώς και μία αίσθηση ελευθερίας μεταδίδεται διαδραστικά όσο ο θεατής προβάλλει στην εκδηλωμένη εικόνα κάτι από το προσωπικό του εσωτερικό τοπίο, ανακαλύπτοντάς το.

Η εμπειρία της ‘’Δόνησης’’ ολοκληρώνεται με μια σειρά από μουσικές αλληλουχίες που προτείνει η Ελένη Παρίδη προκειμένου να συνοδεύσουν τις φωτογραφίες της έκθεσης. Έργα της Κωνσταντίας Γουρζή, το τσέλο της Anja Lechner και η αισθητική της ECM Records δίνει μια ακόμα διάσταση στην αντίληψη. Η συναισθησία που δημιουργείται εμπλουτίζει την πρόσβαση του θεατή – ακροατή στους μυστηριακούς τόπους που οι φωτογραφίες υπερβατικά απεικονίζουν.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στις 08:00 μμ, ο Χάρης Λαμπράκης ενεργοποιεί τη “Δόνηση” με το νέυ του και την πολύτιμη μουσική παρουσία του.

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, στις 08:00 μμ, η μαγευτική Anja Lechner αυτοσχεδιάζει με το τσέλο της. Αφήνει, λυρικό απόηχο, το μοναδικό, μουσικό της αποτύπωμα και την δική της “Δόνηση” στην ατμόσφαιρα της Έκθεσης.

Την έκθεση επιμελήθηκε η Εύη Καραγιαννίδη. Ευχαριστούμε την ομάδα Τεχνότροπον ARTWAY Cultural Productions για την πολύτιμη αρωγή της.

Χορηγός Επικοινωνίας: BETON 7 Art Radio

Εγκαίνια:
Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ – Κονσέρτο Χάρη Λαμπράκη, νέυ.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ – Κονσέρτο Anja Lechner, τσέλο.

Διάρκεια της έκθεσης:
8 – 31 Οκτωβρίου 2021

Μέρες και ώρες προσέλευσης:
Τετάρτη 02:00 μμ – 06:00 μμ και Πέμπτη έως και Κυριακή 05:00 μμ – 09:00 μμ

Θα τηρηθούν όλοι οι κανονες προστασίας κατά του Covid-19.

NOW PLAYING TRACK
Beton7

Title

Artist

Beton7 Art Radio
Background