Παρουσίαση του album SOLO


Tania Giannouli

“This music invites the listener to dream of eternity.” Jazzspace (South Korea)
Το πέμπτο άλμπουμ της Τάνιας Γιαννούλη για την Rattle Records – SOLO – είναι ένα εξαιρετικά σχεδιασμένο σύνολο αυτοσχεδιασμών για πιάνο που κυμαίνονται από το ποιητικό και λυρικό μέχρι το πιο διερευνητικό και απογυμνωμένο.Το SOLO αναδεικνύει το εξαιρετικό ταλέντο της Τάνιας και αποτυπώνει την πεμπτουσία των σόλο ρεσιτάλ της -μια μουσική τολμηρή, προσωπική και βαθιά- προσκαλώντας τους ακροατές στο παθιασμένο ηχητικό της σύμπαν, έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από εκτεταμένες χειρονομίες κι ένα ευφάνταστο και απρόσκοπτο μείγμα αυτοσχεδιασμού, κλασικής και παγκόσμιας μουσικής.Σας προσκαλούμε στον εικαστικό χώρο Metaphor Athens, Δορυλαίου 10 Πλατεία Μαβίλη,για μια μοναδική παρουσίαση του SOLO – η Tάνια θα παίξει συνθέσεις από τον δίσκο και θα μιλήσει για τις εμπνεύσεις της – αποκαλύπτοντας γιατί έχει εντυπωσιάσει το κοινό σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Άνθρωποι από τον χώρο της μουσικής και της τέχνης θα συνομιλήσουν με το έργο της.

Παρουσίαση του album SOLO, Tania Giannouli

Είσοδος Ελεύθερη Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 στις 20:30

Metaphor Athens Δορυλαίου 10, Αθήνα Πλατεία Μαβίλη 210 6451169 hello@metaphor.gr Τηλ. Επικοινωνίας 211 4246653

Χορηγοί:Bebop Records & More
https://www.instagram.com/bebop_records/Beton7 Art Radio
https://www.beton7artradio.gr Metaphor Athens
https://metaphor.gr/

Για την Τάνια Γιαννούλη:

Διεθνώς διακεκριμένη πιανίστρια, συνθέτις, αυτοσχεδιάστρια και bandleader. Η μουσική της, ευφάνταστη, άκρως αυθεντική, αψηφά τα μουσικά είδη κι έχει χαρακτηριστεί “λυρική, εκλεκτική, μεθυστική”. Έχοντας κλασσικές σπουδές στο Πιάνο και τη Σύνθεση και εμπνευσμένη από διαφορετικές παραδόσεις, η Τάνια συνθέτει και δημιουργεί project που εκτείνονται σε μια σειρά από στυλ που αντανακλούν ένα, χωρίς σύνορα, αμάλγαμα της σύγχρονης παγκόσμιας πραγματικότητας.Η φαντασία της και η αστείρευτη μουσική της περιέργεια, έχουν αποτυπωθεί σε τέσσερις μοναδικές δισκογραφικές συνεργασίες, οι οποίες κυκλοφόρησαν όλες από την κορυφαίο art-music label της Νέας Ζηλανδίας, Rattle Records: Forest Stories (2012, με τον Πορτογάλο πνευστό Paulo Chagas), Transcendence (με έργα που γράφτηκαν για το σχήμα της Tania Giannouli Ensemble), Rewa (2018, μια βραβευμένη από την κριτικούς, εξ ολοκλήρου αυτοσχεδιαστική συνεργασία με τον δεξιοτέχνη των παραδοσιακών οργάνων των Maori, Rob Thorne) και In Fading Light (2020, ένα τρίο με τον τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και τον ουτίστα Κυριάκο Ταπάκη). Και τα τέσσερα άλμπουμ έλαβαν ευρεία διεθνή αναγνώριση και συμπεριλήφθηκαν σε πολλές λίστες “Best Of”, με το Transcendence να αναφέρεται ως ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά άλμπουμ της δεκαετίας.Η Τάνια έχει εμφανιστεί στους πιο σημαντικούς συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ της Ευρώπης, κι εκτός από τις εμφανίσεις της solo ή με τους Έλληνες συνεργάτες της, αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με κορυφαίους μουσικούς: τον Νορβηγό τρομπετίστα και vocalist Arve Henriksen (σε ντουέτο), την Ιταλίδα τραγουδίστρια Maria Pia De Vito (Book of Lost Songs), τον Ιταλό κρουστό Michele Rabbia, τον Ιταλό κοντραμπασίστα Daniele Roccato (HEMERA), τον Αμερικανό τρομπετίστα Amir ElSaffar (guest artist), τον Ελβετό πιανίστα Nik Bärtsch (ντουέτο) και την Κορεάτισσα ντράμερ Sun-Mi Hong (ντουέτο).Οι συναυλίες της Τάνιας μεταδίδονται πολύ συχνά ραδιοφωνικά. H μουσική της για film και video art έχει ταξιδέψει σε πολλά φεστιβάλ, Biennale, μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Έχει λάβει art residencies, πολλές διακρίσεις και βραβεία, μεταξύ των οποίων μια υποψηφιότητα για το Deutscher Jazzpreis 2021 μαζί με τους πιανίστες Tigran Hamasyan και Shai Maestro, καθώς και μια υποψηφιότητα για τα Greek International Women Awards 2023. https://www.youtube.com/watch?v=bzcCfIAQOOc


Τι λέει ο Τύπος για την Τάνια Γιαννούλη: “Giannouli is a unique voice, as a composer, pianist and improviser. She has many more musical stories that are waiting to be told.”
— All About Jazz (USA)“Giannouli is here to shake up jazz once again. She is not only a fascinatingly good pianist but also has a fascinatingly good sense of special music. She will make her mark on music (and certainly not only within jazz) emphatically in the years to come.”
— Written In Music (NL)“Tania Giannouli confirms that she is a leading musician, able today to share, in their most direct expression, the outbursts of a strong beating heart.”
— Citizen Jazz (FR)“Tania Giannouli makes jazz of the kind where improvisation is just the starting point and somewhere out there – or something deep inside – is the aim.”
— Elsewhere (NZ)


NOW PLAYING TRACK
Beton7

Title

Artist

SHOW ON AIR

The tube

16:00 17:00

Beton7 Art Radio
Background