Σάκης Παπαδημητρίου – Piano Voices


Σάκης Παπαδημητρίου – Piano Voices

INFO
Ημερομηνίες: Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018
Ώρα Έναρξης: 21:30
Είσοδος: 15 ευρώ
Project: Ithaca- Path to music
* Προπώληση εισιτηρίων:
Βeton7, viva.gr, ΖΑΧΑΡΙΑΣ RECORDS – HΦΑΙΣΤΟΥ 20, IMANTAS RECORDS – ΣΑΡΡΗ 46 ΨΥΡΡΗ
Beton7, τηλ.: + 30 210 7512625 | www.beton7.com – info@beton7.com
Beton7 | Πύδνας 7, Βοτανικός-Αθήνα 11855 (σταθμός μετρό Κεραμεικός)

Σάκης Παπαδημητρίου – Piano Voices
Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στο Beton7

Μεγάλη χαρά και τιμή που ο Σάκης Παπαδημητρίου θα παρουσιάσει ζωντανά Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 το άλμπουμ Piano Voices στον χώρο του Beton7-Arts στο πλαίσιο του νέου μουσικού Project “Ithaca – Path to music”.
Μεσολάβησαν περίπου τριάντα χρόνια από το προηγούμενο solo piano άλμπουμ του Σάκη Παπαδημητρίου. 2018, και ο σπουδαίος καλλιτέχνης μπαίνει στο στούντιο και ηχογραφεί το άλμπουμ “Piano Voices”. H ηχογράφηση γίνεται στην Θεσσαλονίκη, η παραγωγή ανήκει στην εταιρεία “To Pikap Records” και είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσικά γεγονότα της χρονιάς.

Ο Σάκης Παπαδημητρίου είναι ένας από τους πρωτεργάτες της σύγχρονης ελληνικής τζαζ μουσικής και μια εμβληματική μορφή για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Καινοτόμος αυτοσχεδιαστής πιανίστας και συγγραφέας. Κυνηγός της στιγμής, του απροσδόκητου και της έκπληξης. Μετράει πλέον πάνω από πενήντα χρόνια “ανήσυχης” και δημιουργικής πορείας τόσο μουσικά όσο και συγγραφικά.

Η ζωντανή ηχογράφηση του ντουέτου με τον Φλώρο Φλωρίδη το 1979 στο θρυλικό τζαζ κλαμπ του Γιώργου Μπαράκου γέννησε και τον πρώτο δίσκο της ελληνικής τζαζ δισκογραφίας. “Αυτοσχεδιάζοντας στου Μπαράκου” ο τίτλος του άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1980.

Ήδη, από τα τέλη του 1960 ο Σάκης Παπαδημητρίου έχει αρχίσει να δημοσιεύει πεζογραφήματα και μελέτες για την μουσική, ενώ από το 1975 επικοινωνεί την αγάπη του για την τζαζ μέσω των ραδιοφωνικών του εκπομπών από την ΕΡΤ Θεσσαλονίκης και Αθηνών.
Έχει συνεργαστεί μουσικά, με τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας αυτοσχεδιαζόμενης σκηνής και έχει ηχογραφήσει για την σπουδαία LEO Records.
19 προσωπικοί δίσκοι, 20 βιβλία, αμέτρητες συναυλίες και τιμητικές διακρίσεις στην Ευρώπη, συμμετοχές σε διεθνής επιτροπές για την μουσική, τον κινηματογράφο & τις παραστατικές τέχνες, πλήθος συνεργασιών με έντυπα & περιοδικά, διοργανωτής μουσικών φεστιβάλ, κινηματογραφικών αφιερωμάτων, μουσικών εργαστηρίων και σεμιναρίων αποτελούν το συνολικό έργο μια μοναδικής διαδρομής.


NOW PLAYING TRACK
Beton7

Title

Artist

SHOW ON AIR

The tube

18:30 24:00

Beton7 Art Radio
Background