Μαθήματα αναπνοής με τον Χαράλαμπο Πουλόπουλο


Στα «Μαθήματα Αναπνοής» είναι καλεσμένοι άνθρωποι γύρω μας που δυσκολεύονται να "αναπνεύσουν", καθώς κι εκείνοι που τους βοηθούν να ξαναβρούν την ανάσα τους. Δίνει βήμα για να ακουστούν οι φωνές εκείνων στους οποίους η καταπίεση, η βία και η απόρριψη στερούν το οξυγόνο. Όσων ασφυκτιούν μέσα στο αδιέξοδο, τους φόβους και την αγωνία της καθημερινότητας. Αλλά, ενίοτε, και σε όσους κόβεται η ανάσα από έρωτα ή αγωνίζονται να «μην σπαταλήσουν την πνοή που τους χάρισε τούτη η ανάσα»


Παραγωγοί / Producers


Χαράλαμπος Πουλόπουλος

Πρόγραμμα / Program

ΔΕΥΤΕΡΑ MONDAY 20:00 21:00


Προηγούμενα / Previous

Καλεσμένη η Μερόπη Μιχαλέλη

19 / 10 / 2020

Πως γινόμαστε γονείς; Μια πορεία αγάπης, αγωνίας, ανατροπών από το γνωστό και οικείο στο άγνωστο που συχνά προκαλεί φόβο και αγωνία. Μια πορεία ζωής που τη διανύουμε ορισμένες φορές με κομμένη ανάσα, αλλά πάντα με την επιθυμία μας να δώσουμε πνοή σε μια νέα οντότητα. H Μερόπη Μιχαλέλη Ψυχαναλύτρια, Ψυχοθεραπεύτρια , Μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας (ΕΨΕ) και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ενώσεως (International Psychoanalytical Association)και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Ψυχανάλυση παιδιών και Εφήβων στα "Μαθήματα αναπνοής".

Καλεσμένος ο Επαμεινώνδας Φαρμάκης

12 / 10 / 2012

Με τον Επαμεινώνδα Φαρμάκη, διευθυντή της Human Rights 360 για τον μαύρο χάρτη της ρατσιστικής βίας και τη προσπάθεια να μπει ένα «Χ» στο ρατσισμό, στην εκπομπή «Μαθήματα αναπνοής».

Καλεσμένος ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος

05 / 10 / 2020

«Άστεγος σημαίνει να έχεις για στέγη σου τον ουρανό και τ άστρα, το σύμπαν! Άστεγος είναι κι ο Θεός» (σελ. 186). «Κάνε ησυχία και θα ακούσεις καρδιές να χτυπάνε. Ενώ στα σπίτια, στις πολυκατοικίες, στα διαμερίσματα και στις επαύλεις ακούς ρολόγια μόνο και συσκευές» (σελ. 187). «Εμείς που ζούμε στον δρόμο προσφέρουμε μεγάλη υπηρεσία στην κοινωνία. Μας βλέπουν οι βολεμένοι και σοκάρονται, αφυπνίζονται προειδοποιούνται. Εμείς είμαστε το όριο, ο δείκτης, το φόβητρο, το παράδειγμα προς αποφυγήν. Αν δεν υπήρχαμε, θα έπρεπε να μας έχουν εφεύρει!» (σελ. 199). «Μαθήματα αναπνοής» Μια νέα ραδιοφωνική εκπομπή από 5 Οκτωβρίου (20:00-21:00) στο διαδίκτυο στο σύνδεσμο http://www.beton7artradio.gr και το Ράδιο Παρατηρητής 94 fm στη Θράκη.

NOW PLAYING TRACK
Beton7

Title

Artist

SHOW ON AIR

The tube

18:00 20:00

Beton7 Art Radio
Background