Ρίτα Λυτού | Δύο λαϊκά παραµύθια από την Κάρπαθο


Ρίτα Λυτού | Δύο λαϊκά παραµύθια από την Κάρπαθο

INFO
Ημερομηνίες: 17 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα Έναρξης: 21:00
Είσοδος: 8 ευρώ
Αφήγηση: Ρίτα Λυτού
Κρουστά: Μανούσος Κλαπάκης
Κουστουμι: Ιουλία Σταυρίδου
Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά
Beton7, τηλ.: + 30 210 7512625 | www.beton7.com – info@beton7.com
Beton7 | Πύδνας 7, Βοτανικός-Αθήνα 11855 (σταθμός μετρό Κεραμεικός)


Ρίτα Λυτού | Δύο λαϊκά παραµύθια από την Κάρπαθο

Αφήγηση δύο λαϊκών παραµυθιών από την Κάρπαθο σε τοπικό ιδίωµα µε τη συνοδεία ενός µμουσικού που παίζει κρουστά. Από προπολεμικές καταγραφές του λαογράφου Μιχαηλίδη-Νουάρου. Συνδυάζεται το ερµηνευτικό ενδιαφέρον της τέχνης του παραµυθά µε το λαογραφικό λόγω της κατάδυσης σε γλωσσικά νησιωτικά κοιτάσματα παμπάλαια. Καθώς είναι σπάνιες οι σύγχρονες αφηγηματικές απόπειρες σε ντοπιολαλιές, το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό εγχείρημα έχει µια ιδιαίτερη σκόπευση και ενδιαφέρον.
Το λιτό θέαµα – ένας μουσικός, µία ηθοποιός – προορίζεται για ενήλικες κυρίως (χωρίς οι έφηβοι να αποκλείονται) λόγω του ιδιολέκτου. Τα παραµύθια όντας δημιουργίες ενήλικων αφηγητών και όχι παιδιών είναι επισκέψεις µέσω µύθων και αρχετύπων στο συλλογικό ασυνείδητο.
Τα παραµύθια προορίζονται για ενήλικες λόγω του ιδιολέκτου χωρίς να αποκλείονται τα παιδιά.

Trailer παράστασης: https://youtu.be/EiyIIYPIeJM

Η Ρίτα Λυτού μεγάλωσε στην Κάρπαθο. Είναι ηθοποιός και αφηγήτρια παραμυθιών. Το τελευταίο παραμύθι είναι Ο Κανίβαλος, μια οπτικοακουστική παράσταση πάνω σε ένα μανιάτικο παραμύθι, με την εικαστικό Αγγελική Μπόζου και τον μουσικό Θάνο Κοσμίδη. Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Άγγελος Μέντης, η Ρούλα Πατεράκη, η Άννα Κοκκίνου, ο Δήμος Αβδελιώδης, η Αργυρώ Χιώτη, η Μιρκα Γεμεντζακη, ο Τάκης Τζαμαριας, ο Βίκος Ναχμιας κ.α. Στον κιν/φο συνεργάστηκε με τον Γιάννη
Οικονομίδη, τον Άγγελο Φραντζή, την Ελένη Αλεξανδράκη, τον Σύλλα Τζουμέρκα κ.α. Τα παραμύθια από την Κάρπαθο παίχτηκαν στο Θέατρο Σφενδόνη, Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής, Νομισματικό Μουσείο, Κάρπαθο, Βρυξέλλες, Κύπρο. Τώρα κάνει πρόβες με την Άννα Κοκκίνου στους Μίμους του Ηρώνδα.


NOW PLAYING TRACK
Beton7

Title

Artist

SHOW ON AIR

The tube

00:00 15:00

Beton7 Art Radio
Background