Rebecca Trescher Giorgos Tabakis duo Dual Nature


Rebecca Trescher Giorgos Tabakis duo
Dual Nature

INFO
Ημερομηνίες: 14 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα Έναρξης: 21:30
Είσοδος: 10 ευρώ
Rebecca Trescher | κλαρινέτο & μπάσο κλαρινέτο
Γιώργος Ταμπάκης | κιθάρα & συνθέσεις
Project: Ithaca- Path to music
Beton7, τηλ.: + 30 210 7512625 | www.beton7.com – info@beton7.com
Beton7 | Πύδνας 7, Βοτανικός-Αθήνα 11855 (σταθμός μετρό Κεραμεικός)

Rebecca Trescher Giorgos Tabakis duo
Dual Nature

Ο κιθαρίστας Γιώργος Ταμπάκης και η γερμανίδα κλαρινετίστα Rebecca Trescher παρουσιάζουν το ντουέτο τους για πρώτη φορά το Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 21.00, στο θέατρο του Beton7 στα πλαίσια του project Ithaca – paths to music.
Το Rebecca Trescher – Giorgos Tabakis duo θα παρουσιάσει καινούργιο υλικό με τίτλο Dual Nature, που θα ηχογραφηθεί ζωντανά για το νέο τους CD.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις για 7χορδη κιθάρα και κλαρινέτο & μπάσο κλαρινέτο, πολύπλευρα θέματα και αυτοσχεδιασμούς με έντονα τα στοιχεία της σύγχρονης μουσικής και της ευρωπαϊκής jazz, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο και μοναδικό αποτέλεσμα, τόσο ηχητικά όσο και καλλιτεχνικά.
Ο τίτλος dual nature χαρακτηρίζει το σύνολο των κομματιών, των αισθητικών τάσεων και αποχρώσεων του ντουέτου, προσεγγίζοντας πολλαπλές μουσικές κατευθύνσεις.

Η Rebecca Trescher (γεννημένη το 1986, Tubingen Germany) είναι κλαρινετίστα, συνθέτης, μαέστρος και bandleader με βάση το Μόναχο και τη Νυρεμβέργη. Θεωρείται μία από τις οραματίστριες της Ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής, ειδικά με το σχήμα Ensemble 11 που διευθύνει. Το Γενάρη του 2019 θα εκδοθεί το 5ο της album με το Bavarian broadcast station. Έχει συνθέσει μουσική για φιλμ βωβού κινηματογράφου που της παρήγγειλε ο Δήμος της Νυρεμβέργης, ενώ της έχει ανατεθεί η σύνθεση έργου για την Siemens Symphonic Orchestra Erlangen.

Έχει master of music degree στο τζαζ κλαρινέτο και τη σύνθεση. Είναι μέλος αρκετών μικρών μουσικών σχημάτων, ενώ η νέα της συνεργασία με τον κιθαρίστα Γιώργο Ταμπάκη αποτελεί μια νέα έμπνευση και ανταλλαγή μουσικών γλωσσών, μεταξύ της σύγχρονης κλασσικής μουσικής και της τζαζ.

www.rebeccatresher.com

Ο Γιώργος Ταμπάκης (1980 Αθήνα) είναι κιθαρίστας/συνθέτης με βάση την Αθήνα και τη Βόννη. Θεωρείται ένας από τους πιο παραγωγικούς και δημιουργικούς μουσικούς της γενιάς του όσον αφορά την Ευρωπαϊκή τζαζ μουσική σκηνή. Το 2015 η εταιρία Godin guitars τον επέλεξε για το νέο της μοντέλο multiac grand concert 7sa, την πρώτη της 7χορδη ηλεκτροκλασσική κιθάρα. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει 5 cd του για σόλο 7χορδη κιθάρα και μικρά μουσικά σχήματα, ενώ το Νοέμβρη του 2018 κυκλοφόρησε το νέο του cd “Colored Minds” για jazz κουαρτέτο, από την FM Records. Το ενδιαφέρον του για το καλλιτεχνικό φάσμα της σύγχρονης δημιουργικής μουσικής τον οδηγεί στη σύνθεση, τον αυτοσχεδιασμό και τη ζωντανή παρουσίαση μουσικής σε παραστάσεις και πρότζεκτ για σύγχρονο χορό και πειραματικό Θέατρο, ντοκιμαντέρ, ταινία βωβού κινηματογράφου και action painting.
Μία από τα πιο ενδιαφέρουσες νέες συνεργασίες του είναι το ντουέτο με τη γερμανίδα κλαρινετίστα Rebecca Trescher, πραγματοποιώντας την πρώτη τους μουσική αλληλεπίδραση με το κοινό την Παρασκευή 14/12.

www.giorgostabakis.com


NOW PLAYING TRACK
Beton7

Title

Artist

SHOW ON AIR

Beton7 Art Radio
Background