Stamou / Chytiris / Ziarkas


Stamou / Chytiris / Ziarkas

INFO
Ημερομηνίες: 27 Νοεμβρίου 2018
Ώρα Έναρξης: 21:30
Είσοδος: 10€ & 5€ (φοιτητές/άνεργοι)
Project: Ithaca- Path to music
* Προπώληση εισιτηρίων:
Beton7, τηλ.: + 30 210 7512625 | www.beton7.com – info@beton7.com
Beton7 | Πύδνας 7, Βοτανικός-Αθήνα 11855 (σταθμός μετρό Κεραμεικός)

Stamou / Chytiris / Ziarkas

Ένα μουσικό τρίο που αυτοσχεδιάζει στο μεταίχμιο μεταξύ θορύβου και μελωδίας: Χρησιμοποιώντας παραδοσιακά όργανα της jazz, κοντραμπάσο, drums (Ζιάρκας, Χυτήρης) αλλά με έναν ιδιαίτερα μινιμαλιστικό τρόπο, καθώς και ηλεκτρονικά (Στάμου), οι μουσικοί εξερευνούν τη φύση και τις ικανότητες των οργάνων τους να παράξουν ήχους, τόσο οικείους όσο και απροσδόκητους. Αιθέριοι ήχοι απροσδιόριστης φύσης εναλλάσσονται με μελωδικά σχήματα εμπνευσμένα τόσο από την παραδοσιακή μουσική όσο και από την jazz και την ηλεκτρονική μουσική.

Τasos Stamou / προετοιμασμένο zither και ηλεκτρονικά
Stephanos Chytiris / κρουστά
Thodoris Ziarkas / κοντραμπάσο

Το τρίο των Τάσου Στάμου, Στέφανου Χυτήρη και Θοδωρή Ζιάρκα, εκτός από σχήμα ελεύθερου αυτοσχεδιασμού –με παρουσιάσεις στους χώρους Café Oto και Clapton Sessions (Λονδίνο), Στέγη γραμμάτων και τεχνών (Αθήνα), Υπόγειο (Θεσσαλονίκη), Φεστιβάλ Αιχμές (Βόλο)–, έχει εστιάσει και στη διερεύνηση των αρχών του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού σε θεωρητική βάση. Έχουν κάνει διαλέξεις σχετικά με τον αυτοσχεδιασμό και διαθέτουν εμπειρία ως σολίστες έχοντας μαθητεύσει και συνεργαστεί με εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας αυτοσχεδιαστικής σκηνής.

Tάσος Στάμου
Ηλεκτροακουστικός συνθέτης και μουσικός, κατασκευαστής εναλλακτικών ηλεκτρικών μουσικών μουσικών οργάνων, καθηγητής μουσικής και τεχνικός ήχου. Μέσα σε μια δεκαετία live και ηχογραφήσεων, ο Τάσος Στάμου έχει αναπτύξει ένα μοναδικό στυλ ζωντανής ηλεκτροακουστικής σύνθεσης. Μεγάλης διάρκειας και συνεχή κομμάτια δημιουργούνται επί σκηνής ή στο στούντιο με τη χρήση ενός “φορητού στούντιο ηλεκτροακουστικής μουσικής”. Ο εξοπλισμός του αποτελείται από ακουστικά όργανα (σαντούρι, reeds, recorders και αντικείμενα) και ηλεκτρονικά (χειροποίητα ηλεκτρονικά, συνθεσάιζερ και samplers). Με βάση τις παρατεταμένες τονικότητες και τα ελεύθερα αυτοσχεδιαστικά οργανικά σόλο, οι ζωντανές συνθέσεις του δημιουργούν μια ιδιαίτερη και μοναδική ατμόσφαιρα τελετουργικού θορύβου. Παρόλο που δουλεύει κυρίως μόνος, συνεργάζεται συχνά με άλλους καλλιτέχνες ήχου, αυτοσχεδιαστές και πειραματιστές (όπως ο Adam Bohman, ο Alan Wilkinson, London Improvisers Orchestra, ο Mike Cooper, ο Andrea Parkins, ο Kuupuu & Lau Nau, Ilan Manouach, Ignaz Schick, Magda Mayas, Arma Agharta, Thodoris Ziarkas κ.α.) σε διάφορους χώρους και φεστιβάλ πρωτοποριακής μουσικής.
Αυτή την περίοδο διοργανώνει μια σειρά εργαστηρίων που ερευνούν την ελαστικότητα των κυκλωμάτων και τη χρήση hardware στην πειραματική παραγωγή ήχου.
www.tasosstamou.com

Στέφανος Χυτήρης
Ο Στέφανος Χυτήρης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από νεαρή ηλικία. Σπούδασε αρχικά στην Αθήνα και στην συνέχεια στη Νέα Υόρκη. Έχει συμμετάσχει σε σχήματα της free jazz σκηνής της Νέας Υόρκης, στα οποία μεταξύ των άλλων συμμετείχαν οι Daniel Carter, Ingrid Laubrock, Pascal Niggenkemper, Billy Mintz, Tony Malaby, Bram De Looze, Luca Rosenfeld, Todd Neufeld, Rema Hasumi, Lester St. Luis.
To “Flux Project” – “Pyr|n” είναι το πρώτο του προσωπικό album ηχογραφήμένο το 2014 σε παραγωγή του drummer Michael Carvin. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το διπλό βινύλιο “Egata”, όπου επτά μουσικοί αυτοσχεδιάζουν πάνω σε συγκεκριμένες τονικότητες με χαρακτηριστικό τις σύντομες διακεκομμένες φράσεις και συντονισμένες εξάρσεις.
http://stephanoschytiris.com

Θοδωρής Ζιάρκας
O Θοδωρής Ζιάρκας είναι κοντραμπαστίστας και συνθέτης από τη Ρόδο. Μεγαλώνοντας με τους ήχους της ελληνικής λαϊκής μουσικής και παίζοντας κυρίως τοπικά όργανα όπως η λύρα και η τσαμπούνα, εξελίχθηκε μέσα από τον πειραματισμό, καταλήγοντας στο κοντραμπάσο. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Λονδίνο και είναι ιδρυτικό μέλος των Valia Calda, ενώ εμφανίζεται τακτικά με τους London Improvisers Orchestra, Bonnendis, COT, Εsquivo, Amaraterra, το τρίο με τους αυτοσχεδιαστές Τάσο Στάμου & Στέφανο Χυτήρη. Παράλληλα συνεργάζεται με την χορεύτρια/αυτοσχεδιάστρια Γεωργία Παϊζη στο μουσικό-κινητικό προτζεκτ ‘’Seed’’.
Έχει συνεργαστεί μια μεγάλη φάσμα καλλιτεχνών όπως οι: Julie Kjær, James Allsopp, Beibei Wang, Adam Bohman, Olie Brice, Anna Homler, Tim Giles, Electric Litany, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Μανώλης Πάππος, Μιχάλης Κουλουμής, Μάνος Αχαλινωτόπουλος κ.α
www.thodorisziarkas.co.uk


NOW PLAYING TRACK
Beton7

Title

Artist

SHOW ON AIR

Libro Libre

21:00 22:00

Beton7 Art Radio
Background