*** Free for three ***


*** Free for three ***

INFO
*** Free for three ***
Αλέξης Πορφυριάδης – Πιάνο
Στέφανος Χυτήρης – Ντραμς
Γιώργος Κοκκινάρης – Κοντραμπάσο
Ημερομηνίες: Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018
Ώρα Έναρξης: 21:30 | Είσοδος: 5 ευρώ
Project: Ithaca- Path to music
Beton7, τηλ.: + 30 210 7512625 | www.beton7.com – info@beton7.com
Beton7 | Πύδνας 7, Βοτανικός-Αθήνα 11855 (σταθμός μετρό Κεραμεικός)

*** Free for three ***
Ένα “τυπικό” πιάνο τρίο (πιάνο, κοντραμπάσο, ντραμς) σε δύο sessions ελεύθερου αυτοσχεδιασμού που εγκαταλείπουν κάθε τυπικότητα. Η μόνη προσυνεννόηση μεταξύ των μουσικών είναι η αξιοποίηση όλων των πιθανών συνδυασμών εμφάνισης των οργάνων (σόλο, ντούο, τρίο).
Ο Αλέξης Πορφυριάδης είναι συνθέτης, μουσικός θεωρητικός και αυτοσχεδιαστής.
Σπούδασε σύνθεση στην Αγγλία (PhD) και στην Αυστρία (Master και Postgraduate). Έργα του έχουν παιχθεί σε διεθνή φεστιβάλ και μεμονωμένες συναυλίες στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Από το 2008 ασχολείται συστηματικά με τη σύνθεση λεκτικών και γραφικών παρτιτούρων ανοιχτής μορφής που προάγουν την ομαδικότητα και την ισότητα μεταξύ των μελών ενός γκρουπ. Ως αυτοσχεδιαστής έχει συνεργαστεί με μουσικούς, χορευτές και εικαστικούς παρουσιάζοντας παραστάσεις στην Ελλάδα, την Αυστρία και τη Σερβία. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας αυτοσχεδιασμού και πειραματικής μουσικής 6daEXIt Improvisation Ensemble (https://6daexit.wordpress.com/), που σήμερα θεωρείται η μακροβιότερη ομάδα αυτοσχεδιασμού στην Ελλάδα (δημιουργήθηκε το 2007). Το 2017, μαζί με μουσικούς που είχαν πάρει μέρος στα εργαστήρια αυτοσχεδιασμού που έκανε στην Αθήνα την περίοδο 2015-17, δημιουργήθηκε το σύνολο πειραματικής και αυτοσχεδιαστικής μουσικής WHI ensemble (https://ensemblewhi.wordpress.com/). Και τα δύο γκρουπ έχουν εμφανιστεί παίζοντας ελεύθερο αυτοσχεδιασμό αλλά και πλήθος παρτιτούρων πειραματικής μουσικής του 20ου και του 21ου αιώνα.
www.alexisporfiriadis.blogspot.gr

O Γιώργος Κοκκινάρης σπουδάζει κλασικό κοντραμπάσο (σόλο & ορχήστρα). Σκοπός του να εξερευνήσεις τις ηχητικές δυνατότητες του κοντραμπάσου σε συνδυασμό με λόγο, υποκριτική, κίνηση και άλλες μορφές τέχνης. Συνεργάζεται με άλλους μουσικούς από την σκηνή της free jazz/avante garde και του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού δίνοντας παραστάσεις στην Αθήνα. Συμμετέχει σε σχήματα duo, trio μαζί με χορευτές, ηθοποιούς, ποιητές και ζωγράφους. Το Ιούνιο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ “Touch – 8 improvised stories for Solo Double Bass”.
kokkinaris.bandcamp.com

Ο Στέφανος Χυτήρης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από νεαρή ηλικία. Σπούδασε αρχικά στην Αθήνα και στην συνέχεια στη Νέα Υόρκη. Έχει συμμετάσχει σε σχήματα της free jazz σκηνής της Νέας Υόρκης, στα οποία μεταξύ των άλλων συμμετείχαν οι Daniel Carter, Ingrid Laubrock, Pascal Niggenkemper, Billy Mintz, Tony Malaby, Bram De Looze, Luca Rosenfeld, Todd Neufeld, Rema Hasumi, Lester St. Luis. To “Flux Project” – “Pyr|n” είναι το πρώτο του προσωπικό album ηχογραφημένο το 2014 σε παραγωγή του drummer Michael Carvin.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το διπλό βινύλιο “Egata”, όπου επτά μουσικοί αυτοσχεδιάζουν πάνω σε συγκεκριμένες τονικότητες με χαρακτηριστικό τις σύντομες διακεκομμένες φράσεις και συντονισμένες εξάρσεις.


NOW PLAYING TRACK
Beton7

Title

Artist

SHOW ON AIR

The tube

19:00 21:00

Beton7 Art Radio
Background