Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ | 12 Νοεμβρίου


Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν την έκδοση Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ που συνοδεύει την ομώνυμη έκθεση στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στην Τήνο (25 Ιουνίου-31 Οκτωβρίου 2016).

Θα μιλήσουν οι:

Χριστόφορος Μαρίνος επιμελητής της έκθεσης-της έκδοσης

 Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου καθ. της Φιλοσοφίας του Δικαίου στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μπία Παπαδοπούλου ιστορικός τέχνης- επιμελήτρια εκθέσεων

Μάνος Στεφανίδης ιστορικός τέχνης- επιμελητής εκθέσεων-αναπλ. καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το Προς Τήνο ΙΙΙ εξέτασε το έργο του Βλάση Κανιάρη (1928-2011), ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες, ο οποίος αγάπησε το νησί της Τήνου και έζησε σε αυτό μεγάλα διαστήματα. Στόχος της δίγλωσσης έκδοσης είναι να προσφέρει μια αναθεωρητική προσέγγιση σε σχέση με την έως τώρα ερμηνεία του έργου του Κανιάρη, εισάγοντας νέα εργαλεία και τρόπους ανάγνωσης της δουλειάς του καλλιτέχνη.

Στον τόμο συμμετέχουν γνωστοί μελετητές του έργου του Κανιάρη αλλά και επιμελητές που στο παρελθόν έχουν παρουσιάσει σε μεγάλες εκθέσεις τη δουλειά του. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση περιλαμβάνει μια αδημοσίευτη συνέντευξη του Βλάση Κανιάρη στον Χριστόφορο Μαρίνο, που πραγματοποιήθηκε για τις ανάγκες της έκθεσης Arrivederci – Willkommen – 1976 στην γκαλερί Καλφαγιάν το 2009, καθώς και τρεις συζητήσεις του Μαρίνου με την ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια Μπία Παπαδοπούλου, που παρουσίασε το έργο του Κανιάρη στην έκθεση Τα χρόνια της αμφισβήτησης: Η τέχνη του ’70 στην Ελλάδα (2006) στο ΕΜΣΤ, με τον πανεπιστημιακό Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε διοργανώσει την έκθεση Vlassis Caniaris. In Contrapunto (2009) στο ΜΙΕΤ, και με τον ιστορικό τέχνης και επιμελητή Μάνο Στεφανίδη που είχε παρουσιάσει το έργο του Κανιάρη σε πολλές εκθέσεις. Τέλος η έκδοση περιλαμβάνει απόσπασμα μιας συνέντευξης του καλλιτέχνη στην Κατερίνα Ζαχαροπούλου, με αφορμή την έκθεση Βλάσης Κανιάρης – Γενέθλιον, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη τον Δεκέμβριο του 2008.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με χορηγία του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.


NOW PLAYING TRACK
Beton7

Title

Artist

Beton7 Art Radio
Background