Μουσικές εκδηλώσεις στο Instituto Cervantes


Κονσέρτο κλασικής κιθάρας του Τιμπώ Γκαρσιά, νικητή του Διεθνούς Διαγωνισμού Κιθάρας της Σεβίλλης.
05.12.2014, 19.30 h.

Ο εικοσάχρονος γαλλοϊσπανός Τιμπώ Γκαρσιά, έχει ήδη προσκληθεί από τα μεγάλα διεθνή φεστιβάλ στη Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ρουμανία, Μεγάλη Βρετανία, Καναδά, Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Ελλάδα και Πορτογαλία, για να δώσει ρεσιτάλ και μαθήματα δεξιοτεχνίας. Έχει, επίσης, συμμετάσχει σε διεθνείς κριτικές επιτροπές.

Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα σε ηλικία 7 ετών με τον Πωλ Φερρέ στην Τουλούζη. Στα 16 του, μπήκε στο Ανώτατο Μουσικό Ωδείο των Παρισίων, όπου σπούδασε με τους Ολιβιέ Σασέν και Ζουντικαέλ Περρουά.
Ο Τιμπώ έχει κερδίσει τα εξής βραβεία διεθνών Διαγωνισμών: 1ο Βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού «Χοσέ Τομάς – Βίγια ντε Πετρέρ», 1ο Βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού της Σεβίλλης, 1ο Βραβείο του Διαγωνσμού «Harmonía Cordis» της Ρουμανίας, 1ο Βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού «Άννα Αμαλία» στη Βαϊμάρη (Γερμανία), 2ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό της Κόρια και στον Διεθνή Διαγωνισμό της Βιέννης. Το 2011 τον επέλεξε η EMCY ως Καλύτερο Νέο Ευρωπαίο Ερμηνευτή.

Ο Τιμπώ συνεργάζεται με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Ζαν-Φεντερίκ Νόιμπέργκερ.
Σε συνεργασία με τον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας της Σεβίλλης.
Αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας. Μητροπόλεως 23. Είσοδος ελεύθερη μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα μετά την έναρξη του κοσνέρτου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ


Συγκρότημα Θαραμπάντα: Ο Γκρέκο και η μουσική
15.12.2014, 19.30 h.


Αυτή η διάλεξη-κονσέρτο φιλοδοξεί να τονίσει τον κυρίως ισπανικό χαρακτήρα της μορφής του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Τολέδο- 1541), χωρίς να αγνοήσει την σημασία άλλων επιρροών, κυρίως της σύγχρονής του βενετσιάνικης ζωγραφικής. Η μορφή της διάλεξης-κονσέρτου επιτρέπει να συνδυαστούν οι θεωρητικές πλευρές ιστορικού και αισθητικού χαρακτήρα – όπως η ανάλυση της έννοιας του μανιερισμού, όχι μόνος στις πρακτικές του εκδηλώσεις, αλλά και στις σχετικές με τις διάφορες τέχνες – με την δυνατότητα να ακούσει το κοινό – ζωντανά και με την μεγίστη ιστορική πιστότητα – την μουσική που άκουγε και ο Γκρέκο, η οποία εξελισσόταν παράλληλα με την ζωγραφική του.

Θεωρητική ανάλυση: Άλβαρο Μαρίας
Μουσική ερμηνεία: Συγκρότημα “ZARABANDA” (κουαρτέτο με δύο φλάουτα, μία βιόλα ντα γκάμπα και κλειδοκύμβαλο).
Με μετάφραση στα ελληνικά.

Αίθουσα εκδηλώσεων Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23.
Είσοδος ελεύθερη μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις. Απαγορεύεται η είσοδος στην αίθουσα μετά την έναρξη του κονσέρτου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ


NOW PLAYING TRACK
Beton7

Title

Artist

SHOW ON AIR

The tube

00:00 15:00

Beton7 Art Radio
Background